Drob de legume

de Bucatardinpasiune in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 48912 vizualizari

 

Uşor, sănătos, rapid şi nu în ultimul rând ... delicios - sunt cuvintele care caracterizează acest preparat.

Am descoperit această reţetă cu vreun an în urmă. Atunci am urmat-o cu exactitate, dar nu prea am fost mulţumită de rezultat. Prea mult mărar, prea mult pătrunjel, ciuperci de la conservă. Nuuuu, nu a fost bun deloc! Asa că, am refăcut reţeta după gustul meu şi toată familia a fost încântată de cum a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari sau trei mai mici, după cum am folosit şi eu,
  • 300 gr. ciuperci proaspete Champignon,
  • 1 dovlecel,
  • 1 legatura mărar,
  • 1 legătură pătrunjel,
  • 4 fire ceapă verde,
  • 4 fire usturoi,
  • 6 linguri gris,
  • 5 oua,
  • 2 linguriţe ulei de masline,
  • sare şi piper după gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de legume:

Pentru început punem 2 litri apă cu un praf de sare la fiert. Apoi spălăm legumele şi tăiem totul cubuleţe. Vinetele cuburi mari, iar dovlecelul si ciupercile, mărunţel, cam cât un bob de porumb.

Cand apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o sită la scurs. Cand s-au răcit cumplet le stoarcem bine, bine până eliminăm toată apa.

Într-un bol amestecăm toate legumele şi verdeaţa tocate mărunt cu 4 din cele 5 ouă, grişul, sare şi piper.

Eu am folosit o formă de silicon şi nu a fost necesar s-o ung, însă dacă nu aveţi de silicon nu uitaţi s-o ungeti cu ulei de măsline şi s-o tapetaţi cu puţin griş.

Apoi puneţi toată compoziţia în tavă, turnaţi la suprafaţă oul bătut şi apoi stropiţi cu puţin ulei de măsline.

Introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mediu aproximativ 40 minute.

Enjoy!

TIPS-URI

1

este foarte important sa scurgeti foarte bine vinetle de apă, altfel drobul nu se va coace perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Alina26 1

14.01.2014, 11:57

arata super!!!!!la fav!!!

Pushaa 1

14.01.2014, 13:13

f bun

Geanina87 1

14.01.2014, 20:55

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob de ghebe cu branza